Tilasin pari kerää Noro Kureyon sukkalankaa. Toinen kerä muotoutui heti sukiksi. Tämä lanka oli värinumeroltaan 188.
1268129.jpg
Mitähän langasta voisi sanoa... Värivaihteluita on tottakai mukava seurata. Ensimmäinen sukka onnistuikin hyvin, mutta toisen kanssa oli ongelmia. Langassa oli solmuja ja väri tietysti jatkui solmun jälkeen toisesta kohdasta. Joku väriraita oli toisessa sukassa paljon lyhyempi, joten jouduin senkin takia kikkailemaan. Eihän siinä mitään jos olisi tehnyt "eripari"sukat, mutta kun aloitin tekemään identtisiä, niin pakkohan se on jatkaa loppuun saakka. Pääteltäviä langanpäitä tuli toiseen sukkaan yli 10kpl.

Lanka tuntui, hmm, karhealta? Paksuus vaihteli tosi paljon. Neuloin 2,5mm puikoilla ja neulos tuntui paikoitellen liian harvalta. Puikkosuositus langan vyötteessä näyttää olevan 2.7-3.3mm. Ihmettelen. Kuvassa näkyvät klimpit (lähinnä sukkien reunoissa) eivät ole mitään pingotusjälkiä tms, vaan langassa on ollut paksumpi kohta ja se pullottaa.  Joustinneuletta kokeilin kyllä sukan varteen, mutta se ei näyttänyt hyvältä. Purin ja tein muutaman kerroksen ainaoikeaa.

Lanka on riittoisaa, nämä sukat on kokoa 38 ja lankaa meni noin 60g. Tai siis tuo on sukkien paino, en laskenut mukaan niitä nöttösiä, mitä jäi kun etsin solmujen jälkeen sopivaa värikohtaa. Kerässä lankaa on 420m, sillä saa isommatkin sukat tehtyä. Langalla on käsinpesu, mikä ei ihan kauhean järkevää ole kun sukkalangasta on kyse. Langan kestävyydestä ei ole vielä tietoa.

Toisaalta siis kiva lanka. Värit on Noromaiset ja sen takia lankaa ostetaankin. Mutta muuten... en kyllä rakastunut tähän lankaan.

Pari lähikuvaa vielä:
1268131.jpg

1268133.jpg