Edellisessä postauksessa esittelin kissani Hugon ja nyt on vuorossa Saku. Saku on myös Ragdoll, väritykseltään sininen bicolour. Bicoloreilla on tuo valkoinen ylösalaisin oleva V-kuvio naamassaan.

Saku täyttää huhtikuussa 3 vuotta. Saku oli pentuna ja nuorena isokokoinen, mutta kasvu unohtui kun tytöt alkoivat kiinnostaa. Saku jäi viisikiloiseksi, mikä on vähän Ragdoll-urokselle. Ragdollit kasvavat vielä 3-4-vuotiainakin, eli toiveissa olisi pari kiloa lisää.
Saku on käynyt näyttelyissä, titteli on International Champion. Pari kertaa poika oli tuomarin paras. Saku jäi kuitenkin niin pieneksi, että päätimme jäädä kotiin kasvamaan. Ehkä vielä joskus Saku pääsee kilpailuihin, kylläkin kastraattiluokassa, koska pallit lähti siitosuran jälkeen. Sakulla on siis 16 pentua kaikenkaikkiaan, viiden eri typyn kanssa.

Saku on todella kiltti, mutta arka luonteeltaan. Kun Hugo on aina jaloissa kun jotain pitäisi tehdä (jopa imuroidessa), Saku väistelee ja pysyttelee vähän kauempana. Mutta kun istahdat sohvalle, Saku on heti vieressä hellyydenkipeänä. Saku nukkuu meidän sängyssä ja herättää aamulla rapsuttamaan.

Saku leikkii yleensä peltohiirillä (leikkisellaisilla) ja juoksee muuten vaan hulluna ympäri taloa. Ruoka maistuu ihan hyvin, mutta vesi pitää saada jostain muualta kuin omasta kupista, mieluiten suoraan hanasta tai suihkun lattialta. Myös löylyvesi kelpaa oikein hyvin.

Sakusta saa kyllä kuvia, mutta ne on yleensä samanlaisia. Sama ilme ja asento. Hugo taas on sellainen pelle, että kuvaaminen on hauskaa. Tässä kuitenkin muutama otos Sakusta, lisää löytyy jälleen kissat-sivulta.
375822.jpg

375818.jpg

375819.jpg

375826.jpg