Lomamatka on nyt tehty. Thaimaassa siis oltiin, tarkemmin Hua Hinin Sofitel-hotellissa, jossa olimme myös viime vuonna. Hotelli on mahtava, viiden tähden luksushotelli, joka sijaitsee rannalla ja keskustassa. Ranta on hyvä, mutta veteen ei ehkä kannata kovin pitkälle mennä, koska siellä on meduusoja. Muutama oli ajautunut rannalle ja pääsimme niitä katselemaan läheltä. Ällöjä hyytelöklönttejä.
779133.jpg
Hotelli on siis keskustassa, eli kaikki ruoka- ja shoppailupaikat on ihan vieressä. Kyllähän me kaikenlaista osteltiinkin...  Eniten kiinnosti puiset patsaat, lähinnä norsut, joita onkin kertynyt meille vuosien varrella. Thaisilkkiäkin ostin, päiväpeitteen ja tyynynpäällisten muodossa. Puvutkin käytiin teettämässä ja vähän laadukkaammassa liikkeessä. Hua Hinissa on varmaan parisataa räätälinliikettä ja kaikki myyvät pukuja hintaan 50-60€, mutta laatu on sen mukaista kuulemma. En sitten tiedä kun ei olla kokeiltu. Meille suositeltiin kalliimpaa mutta laadukkaampaa liikettä ja sinnehän mentiin.  Nyt on kaapissa uudet vaatteet, miehelle silkkivillainen puku+paita+solmio, minulle jakku+housut. Lisää voi tilata sähköpostitse, nythän heillä on tarkat mitat.

Kävimme parilla retkellä: Kwai-joella, jossa päästiin tutustumaan kuuluisaan siltaan (nyt kaikille soimaan päähän se tunnusmusavihellys), elefanttiratsastuksella ja apinavuorella. Kaikilla retkillä oli hauskaa, mutta hikistä! Varsinkin apinavuorella oli ihan törkeän kuuma.
779168.jpg
(Kuvassa ei ole minä tai mieheni, pahoittelen ;)

Kyseltiin parista paikasta lankaliikettä. Hotellin respa ohjasi meidät uudempaan ostoskeskukseen josta ei kyllä löytynyt lankaa vaikka kyseltiin muutamalta myyjältä ja infosta. Eräs sitten ohjasi meidät paikalliselle torille, joka haisi ihan hirveälle. Kalaa, lihaa, kaikkea sulassa sovussa keskenään, 35 astetta lämmintä.... voitte varmaan kuvitella. No tuolta torilta löysin vihdoin paikallisen käsityöliikkeen! Kankaita likaisissa pakoissa, muutama vetoketju ja pari nappia. Yhdellä hyllyllä oli lankakeriä puhtaissa muovipusseissa, mutta mutta... kaikki 100% akryylia! Missä silkit? Myyjäkään ei puhunut englantia, joten lankaostokset jäi sitten siihen.

Matkakäsityötkö? Olihan niitä mukana, mutta samassa vaiheessa ovat kuin lähtiessä. Eli neulepuolelta ei mitään uutta. Paitsi yhdet seiskaveikkaraitasukat, jotka valmistui autoneuleena jo ennen reissuun lähtöä. Saatanpa laittaa kuvaa jossain vaiheessa. Mutta nyt vielä yksi apinakuva. Ne on vaan niin kivoja!
779117.jpg