Tässä viimeinkin kuva siitä saumattomasta paidasta.
279618.jpg
Lanka: Novita Wool n.400g
Puikot: Addin bambupyöröt 3,5 ja 3mm

Malli on siis jostain Moda-lehdestä, en nyt muista numeroa. Siinä oli kappaleet tehty tasona kaarrokkeeseen asti ja yhdistetty sitten yhdelle puikolle. Minä tein vartalon pyörönä, hihat pyörönä, kainaloiden jälkeen yhdistin kaikki osat samalle puikolle. Käytin ohjeen silmukkamääriä, kavennuksia ym, mutta jouduin muokkaamaan helmaa ja kaula-aukkoa. Ohjeen mukainen helma lähti heti kiertymään, joten tein helmaresorin pienemmillä puikoilla ja kaksinkertaisena. Kaula-aukko oli niin suuri, että olkapäät vilkkuivat. Sen korjasin ompelemalla "kiristyslangat". Nyt se on hyvä. Tämä on ihan perusneule, jota tulee varmasti käytettyä.

Tilasin lisää HongKong-puikkoja, koska varastosta puuttui kokonaan 40-senttiset pyöröt. Niitä on kaivattu hihoja ja pipoja tehdessä. Nyt löytyy siis 40, 60 ja 80-senttiset bambupyöröt joka kokoa. Ei ne Addeja voita, mutta tykkään niistä kyllä tosi paljon. Tilasin samalla virkkuukoukut, koska nekin aina häviää johonkin. Tytöt välillä haluaa opetella virkkausta ja koukut on sen jälkeen missä sattuu.
279619.jpg

Jaksoitko tänne asti? Hyvä, jaksat sitten varmaan vastata vielä yhteen kysymykseen:
Minkä mittainen on sopiva miesten kaulaliina? Miehet (ainakaan vanhemmat) ei varmaan kieputtele kolmea kierrosta kaulan ympäri... Tekeillä siis edellisessä postauksessa näkyvä palmikkokaulaliina vanhemmalle mieshenkilölle.