Tämä viikko on ollut aika ruskeapainotteinen. Ensin valmistui lapaset Indiecita Alpakasta. Väri on tummemman ruskea kuin kuvassa. Ihan peruslapaset, joihin ehkä kirjailen jälkeenpäin jonkun kuvion. Vaaleanpunaisella ehkäpä? Tein nämä kaksinkertaisella langalla nelosen puikoilla ja langankulutus oli 60g.
204500.jpg

Halusin huovutetun laukun pitkällä hihnalla. Löysinkin kaapista sopivan väristä hahtuvaa ja rupesin tekemään laukkua ihan mutu-tuntumalla. Tein neliskanttisen pohjan, poimin silmukat joka sivulta, neuloin pyörönä sileää, kaventelin välillä. Parikymmentä senttiä sain tehtyä, sitten loppui lanka. Tai siis hahtuva. Päättelin silmukat ja kaivelin taas kaappia. Löysin nöttösen hahtuvaa, joka ei ihan samanväristä ollut, mutta ei se haittaa. Tein pari pitkää i-cordia, toisen kolmella ja toisen kahdella silmukalla, kiersin ne keskenään ja kiinnitin laukkuun. 40 asteen pesun jälkeen laukku näyttää tältä:
204497.jpg
Taidan heittää vielä kuuteenkymppiin ja neulalla huovuttaa nuo hihnat. Katsotaan nyt. On tämä jo ollut käytössä kuitenkin.

Kävin eilen Tikkurilan markkinoilla ja mukaan lähti (karkkisäkillisen, muikkukukon ja kuivatun hirvenlihan lisäksi) tummanruskeaa hahtuvaa. Tein siitä illalla lapaset, jotka aion tänään heittää pesukoneeseen. Kuvasin ne jo ennen pesua, koska pesun jälkeen ne ei ehkä enää ole kuvauskunnossa... Parit sopivat lapaset olen joskus saanut huovutettua, mutta loput on menneet pilalle jostain syystä.
204504.jpg
Lisää ruskeaa tulossa. Tilasin Garnstudiolta 25 kerää Alpacaa. 550g tummanruskeaa omaan neuletakkiin, 600g vaaleampaa ruskeaa anopin kietaisuneuleeseen ja vielä pari kerää vaaleanpunaista muuten vaan. Mallit ei ole vielä ihan selvillä, mutta eiköhän nuo määrät riitä neuletakkeihin. Toivotaan niin.