Viimeisen viikon olen tehnyt sukkia, lapasia ja kaulurin. Vielä pitäisi tehdä pipoja. Talvi tuli niin yllättäen... Lapsilla on lapasia vaikka muille jakaa, mutta itselläni ei.

Ensin valmistui punaraitasukat 7 veljeksestä. Ihan peruskamaa. Sukkapuikot 3,5mm, 13 silmukkaa/puikko, muutama kerros ainaoikein, sitten suljettuna 2o 2n-joustinta 20krs, sileää n.40krs muistaakseni. Vahvistettu kantapää. Langankulutus 115g. Koko on siis naisen, noin 38 varmaan. Menee joululahjaksi.
249848.jpg

Seuraavaksi tein kaulurin Dropsin Alpacasta. Ohje löytyy Garnstudiolta, jätin vain pois nuo virkkaukset. Tätä voi käyttää molemmin päin, eli näkyvissä enemmän nurjaa tai sileää neuletta. Langankulutus nelosen puikoilla kaksinkertaisella langalla oli noin 70g.
249856.jpg

Lapasia... Löysin lankavarastosta pari kerää Lett-Lopia, jotka muotoutuivat tumpuiksi. Silmukkamääriä (lähinnä itselle muistiin): 48s, 14cm, peukalo 8s, 13cm, kavennus. Peukalo 18s, 8cm, kavennus.
249822.jpg

Muutakin on valmistunut, mutta niistä ei ole vielä kuvia. Puikoilla on seiskaveikkajämälankaraitasukat ihan hatusta heitetyllä värityksellä. Edes raitageneraattoria en viitsinyt käyttää. Saas nähdä mitä niistä tulee. Pipoja siis pitäisi vielä tehdä ja vaaleanpunainen kaulaliina. Onhan mulla se Teddystä tehty helmineulekaulaliina, mutta kun se on venähtänyt niin pitkäksi ja kapeaksi, ettei siitä ole enää mitään iloa.

Gallup: Jos takki on a) tummanruskea  tai b) vaaleansininen, minkä värisen kaulahuivi/pipo/hanskasetin yhdistäisit siihen? Viileää väriä siis kaivataan. Vastaajien kesken arvotaan pieni yllätyspalkinto.